Waarom een CJG

Over het CJG Goeree Overflakkee

Het Centrum voor Jeugd en Gezin wil dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als CJG staan we naast ouders en andere opvoeders om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. We mobiliseren de eigen kracht vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jongere. Wij doen dit door preventieve en snelle inzet van zorg, dicht bij en in de (vertrouwde) omgeving van het gezin, samen met ouders, opvoeders en andere betrokkenen.

In de buurt
Er is altijd een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon. Het aanbod per CJG kan verschillen, omdat de behoefte aan opvoedkundige ondersteuning per wijk of gemeente ook verschilt. Zo proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw vragen en behoeften.

Samenwerking
Door krachten te bundelen bereik je meer vindt het Centrum voor Jeugd en Gezin. Vandaar dat het CJG Goeree Overflakkee samen werkt met bestaande zorg- en welzijnsorganisaties, de gemeente Goeree Overflakkee en scholen. Zo proberen we het opvoeden en opgroeien van je kind zo fijn mogelijk te maken.

“Het Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree Overflakkee kent de uitdagingen van de wijk. Daarom kunnen we meer dan alleen adviseren, wij kunnen helpen.”

12

professionals

Wanneer je ons benadert met een vraag, vinden wij het belangrijk dat je je prettig voelt bij de oplossing. En bovendien dat je goed aan de slag kunt met ons advies. Daarom gaan wij zo veel mogelijk uit van de wensen, achtergrond, samenstelling en omgeving van jouw gezin. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, werken er 12 professionals bij het CJG Goeree Overflakkee die zich dagelijks inzetten om alle kinderen in de buurt zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien.

5

disciplines

Van de 12 professionals hebben wij 5 disciplines: jeugdartsen, pedagogen, assistenten, jeugdverpleegkundige en baliemedewerkers. Ieder heeft zijn eigen deskundigheid, maar werkt wel nauw samen. Wanneer je bijvoorbeeld een gecompliceerde vraag heb en de jeugdverpleegkundige je niet verder kan helpen wordt er een pedagoog ingeschakeld. Daarvoor hoeft je niet naar een andere organisatie: wij hebben ze in huis.

1

aanspreekpunt

Het is dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Vanaf de kinderwens tot het moment waarop je kind volwassen is, is het Centrum voor Jeugd en Gezin er voor jou en je kind. Hiervoor hoef je niet naar allerlei organisaties te bellen, wij kunnen je helpen en zo niet dan hebben we de contacten die dat wel kunnen.